Önkormányzati elérhetőségek a vészhelyzet idején

Hírek, információk

Települési Arculati Kézikönyv

Településrendezési eszközök felülvizsgálata

Magyar Falu Program 2019
Magyar Falu Program 2020
Magyar Falu Program

Balatonszőlősi kirándulások

Bovebb információ >>

 

Az Önkormányzat Tájékoztatója - 2008. július

Tisztelt balatonszőlősi Lakosok, Ingatlan tulajdonosok!

. Tájékoztatom Önöket arról, hogy Dörgicse, Vászoly és Pécsely községek kezdeményezésére a háziorvosi körzetben orvos váltásra kerül sor. A praxis pályázat révén kerül betöltésre várhatóan október hónaptól. Addig a betegek ellátása helyettesítéssel lesz megoldva. Az erről szóló tájékoztató a hírlevél túloldalán olvasható.

. Korábbi hírlevelünkben beszámoltam arról, hogy idén három fedett buszvárót telepítünk a község területén. Jelenleg a buszváróhoz szükséges telek megvásárlása, illetve a terület kijelölése, majd pedig a buszvárók építési hatósági engedélyeztetése zajlik. Sajnos ezek meglehetősen lassú folyamatok, de reméljük, hogy az őszi csapadékos időjárás beköszöntére a buszvárók a helyükre kerülnek.

. Jó reménnyel veszünk részt egy 100 %-os finanszírozású játszótér építési pályázaton. Sikeres pályázat esetén a játszótér az Árok utcai nagyárok melletti közterületre kerül.

MIDI-1-B játszótér:

Játszótér mérete 600 m2
Ajánlott korcsoport vegyes
Ütéscsillapítás gumilap, v. homok
Választható exták Füvesítés, Kerítés, Sövény, Díszfa ültetés, Térkőburkolat

. Elkészült Balatonszőlős új honlapja, melyet élettel közösen kell megtöltenünk. Digitális fényképeket, egyesületi híreket vagy akár szobakiadási információkat szívesen felteszünk a honlapra. Ilyen jellegű adatokat írásban az Önkormányzathoz vagy a polgarmester@balatonszolos.hu email címre lehet elküldeni.

. A korábbi hírlevelünkben a kutyatartással kapcsolatos felszólítást meg kell ismételnem, ugyanis számtalan jelzés érkezik utcán kóborló kutyákról. Mindenkit kérek arra, hogy csak akkor tartson kutyát, és persze más állatot is, ha tud biztosítani olyan feltételeket, melyekkel embertársaink életét nem keseríti meg.

Balatonszőlős, 2008. július 30.

Tisztelettel:

Nagy András
polgármester